Sponsorkliks
BC Shot in de prijzen gevallen in Bavel
07/01/19 23:23u Op vrijdag 28 december 2018 organiseerde Badmintonclub Bavel het jeugdtoernooi, het OBJK (Open Bavelse Jeugd Kampioenschappen). Vanuit BC Shot deden Lieke Gans, Zoey Siemons en Tijn Tempelaars mee.

Voor Lieke en Tijn was het hun eerste toernooi. Lieke speelde de mix met Tijn in de U13. Helaas waren de tegenstanders in de poulefase te sterk en waren ze snel uitgeschakeld. Tijn kon helaas zijn enkels in de poulefase ook niet winnen. Lieke deed met de enkel mee met de U11 en moest in de poulefase eerst tegen een jongen. Het was een spannende wedstrijd, maar helaas trok Lieke aan het kortste eind. Daarna moest ze nog tegen twee dames, welke partijen ze wel won. Omdat ze de beste dame van de poule was, ging ze toch door naar de finale! Daar speelde ze tegen de winnares van de andere poule. Deze tegenstandster was aanzienlijk groter en twee jaar ouder, maar toch knokte Lieke flink. Ze had zelfs kansen om de tweede set te winnen, maar helaas verloor ze de finale in twee sets. Ze heeft toch een mooie tweede plaats binnengehaald!

Zoey speelde in de U17 de enkel, waar ze in een zeer sterke halve finale stond. Al snel stond ze voor met 8-2. Ze speelde zo sterk door, dat ze de eerste set won met 21-13. De tweede set speelde ze met haar rug naar de muur, wat niet haar sterkste punt is maar ook nu liet ze zich niet teveel afleiden en speelde ze haar tegenstandster uit. Ook deze set won ze met een ruime 21-11. Door deze winst stond de finale voor de deur voor Zoey. Haar tegenstandster was een bekende van de bondscompetitie. Ze speelden beiden zeer sterk en volgden elkaar, maar Zoey wist toch een voorsprong te pakken. De eerste set won ze met 21-18 en ook de tweede set begon ze zeer sterk. Haar tegenstandster moest hard werken om eigen punten te scoren. Helaas voor haar speelde Zoey zo sterk dat ze ook deze set won met 21-15. Zo werd ze 1e in de U17 damesenkel en kreeg ze ook nog de wisselbeker.. Wellicht komt ze deze volgende jaar weer verdedigen?

Op naar de volgende toernooien, want ze vonden het erg leuk om een toernooi te spelen!

Ga terug