Sponsorkliks
BC Shot 4 wint overtuigend van BC Robad 5
04/11/18 20:13u Op zondag 4 november speelde BC Shot 4 een uitwedstrijd tegen BC Robad 5 in Roosendaal. Deze wedstrijd werd gespeeld in sporthal Metsj Point op het achtste divisie niveau van de bondscompetitie in het badminton.

Nadat iedereen omstreeks negen uur in de auto zat, vertrokken BC Shot 4 richting hun bestemming. Eenmaal daar aangekomen gingen we ons omkleden en warmlopen. De eerste wedstrijd was de vrouwendubbel. Linde Gijsman en Jannie Willemse wonnen hierin overtuigend (21-7, 21-7). Tegelijkertijd werd ook de mannendubbel afgewerkt door Roy van Sunten en Gertjan Leeggangers. Na een stroeve eerste set, werd de tweede eenvoudig gewonnen. De derde set was vervolgens super spannend. De tegenstander trok echter nipt aan het langste eind (17-21, 21-9, 19-21).

Ondanks de teleurstelling van het kleine verlies, gingen de jongens met goed vertrouwen richting hun enkels. Dit gold natuurlijk helemaal voor de vrouwen die een goede, sterke dubbel hadden gespeeld. De vrouwen trokken deze lijn ook door in hun enkel. Linde speelde sterk en had aan twee sets genoeg om de tegenstandster haar wil op te leggen. Ze won met 21-15 en daarna met 21-17. Ook Jannie had aan twee sets genoeg, al werd het in de tweede set nog even spannend. Na een 21-5 zege in set één, werd het immers 21-17 in de tweede set.

De jongens speelden eveneens sterke enkels en konden zodoende hun dubbelteleurstelling wegspoelen. Net zoals de meiden wisten ook Roy en Gertjan de enkels in twee sets naar hun hand te zetten. Roy won tweemaal met 21-12 en Gertjan won met 21-16 en vervolgens met 21-7.

Als afsluiting van de badmintonwedstrijd was het tijd voor de mixen. Linde speelde samen met Roy en Jannie met Gertjan. Linde en Roy waren als eerste aan de beurt. De eerste set wonnen ze overtuigend met 21-12. In de tweede set maakte ze het echter zeer spannend, maar ze waren mentaal sterk genoeg en wonnen de tweede set met 22-20. Tijdens de wedstrijd van Linde en Roy begonnen ook Jannie en Gertjan aan hun mix. Ook zij wisten in twee sets de klus te klaren. De tegenstanders werden verslagen met 21-14, waarna met 21-13 de wedstrijd ten einde was.

Al met al was het een uitstekende wedstrijd waarin BC Shot 4 uiteindelijk met 7-1 de baas was over BC Robad 5.


Ga terug