Sponsorkliks
BC Shot 4 beëindigt badmintonseizoen in ‘snikheet’ Reuver
09/07/19 21:13u Op een bloedhete zaterdag 29 juni vond de finaledag van het bekertoernooi Limburg-Brabant plaats. De finaledag werd georganiseerd door Sporthal De Schans, gelegen in Reuver (Limburg). Deze dag was tevens de afsluiting van het badmintonseizoen ’18-’19.

In de klasse Nylon was BC Shot 4 voorafgaand aan het toernooi al verzekerd van een plaats op de finaledag, daar er slechts 3 teams in de Nylon klasse deelnamen. De bekerwedstrijden Limburg-Brabant bestonden in de klasse Nylon uit een hele competitie. Speelronde 1 en 2 werden op de locatie van de thuisspelende club gespeeld en speelronde 3 en 4 (de returns) werden op de finaledag gespeeld, in Reuver dus. Voor elke wedstrijd vielen 5 punten te verdienen.
Tijdens speelronde 1 en 2 wist BC Shot 4 zich sterk te verweren, maar desondanks werd er tweemaal met 5-0 verloren. Dit gebeurde zowel tegen BC Oirschot als tegen BC Geldrop.Op 29 juni was het tijd voor de returns tegen beide tegenstanders. Vol goede moed en vooral vol enthousiasme stapten we omstreeks kwart voor 8 de auto in, voor de autorit naar Reuver (anderhalf uur rijden vanuit Dongen). Rond kwart over 9 kwamen we zodoende aan bij Sporthal De Schans, waar om 10 uur onze eerste wedstrijd gepland stond tegen BC Oirschot.

Na het inslaan begonnen we aan de dubbels. Linde Gijsman en Renske Speltie wonnen in hun vrouwendubbel de eerste set met 21-19. Ook de mannendubbel, Roy van Sunten en Gertjan Leeggangers, won hun eerste set met 21-19. Na de eerste set ontstond er echter verwarring, we hadden officieel namelijk met de mix moeten beginnen. Whoeps! Gelukkig streek de organisatie over haar hart en mochten we de dubbels afmaken. De tweede set van beide dubbels was al net zo spannend, zo niet spannender, als de eerste set. De vrouwen wisten de tweede set er uit te slepen met 25-23 en zodoende de partij te winnen. Bij de mannen vond opnieuw eenzelfde scenario plaats als bij de vrouwen. Dit resulteerde bij de mannen in een 22-20 overwinning van de set en zodoende van de partij.

Hierna mocht het mixkoppel Renske en Gertjan aan de slag. Evenals de dubbels was ook de mix super gelijk opgaand, maar opnieuw kwam Shot als winnaar uit de strijd (21-23, 21-13, 21-13). Tot slot was het de beurt aan Linde en Roy in de enkels. Linde speelde een gelijkopgaande wedstrijd, maar bleek aan het eind net te sterk voor haar tegenstandster (14-21, 21-17, 21-13). Roy liep de longen uit zijn lijf, maar kwam helaas net te kort voor de overwinning (14-21, 15-21). Al met al werd BC Oirschot met 4-1 verslagen.

Rond half 12 was speelronde 3 gespeeld, maar pas om 3 uur begon voor ons speelronde 4. Om de tijd te doden zijn we bij de bakker in het dorp broodjes gaan halen, deze hebben we op ons gemak opgegeten in het café van de sporthal. De broodjes waren heerlijk! Vervolgens hebben we nog een potje ‘’UNO’’ gedaan om de resterende wachttijd te overbruggen.
Omstreeks half 3, een halfuur eerder dan verwacht, was het tijd voor de afsluitende wedstrijd tegen BC Geldrop. Nu begonnen we wel met de mix! Renske en Gertjan speelden een degelijke eerste set, maar verloren desondanks met 21-12. In set 2 steeg het niveau en werd er gewonnen met 21-16. De derde set zou vervolgens super spannend worden. BC Geldrop kwam op een 20-18 voorsprong en kreeg zodoende twee matchpoints. Matchpoint 1 werd echter weggewerkt, waarbij de tegenstander geblesseerd raakte en het spel zodoende 10 minuten stil lag. Na de onderbreking werd ook matchpoint 2 weggewerkt en wist Shot de beslissende set uiteindelijk te winnen met 23-21, door zelf wel op het 2e matchpoint toe te slaan!

Intussen waren op twee andere banen de enkels van Linde en Roy al begonnen. Linde startte voortvarend en won de eerste set met 21-18. De tweede set ging met 21-11 naar haar tegenstandster. Set 3 werd voor de zoveelste keer die dag een spannende aan gelegenheid. Linde kwam op één punt van de overwinning, maar verloor uiteindelijk nipt met 22-20. Desondanks kon ze met een opgeheven hoofd naar de kant. Dit gold zeker ook voor Roy. Roy verloor de eerste set nog met 21-15, maar wist de tweede overtuigend te winnen met 21-17. In de derde set ging het lange tijd punt om punt, maar uiteindelijk trok BC Geldrop helaas met 21-14 net aan het langste eind.
Tenslotte vond de afsluiting van het seizoen plaats met de dubbels. Beide koppels waren echter redelijk moe gestreden en zodoende helaas niet meer in staat een grote vuist te maken. De dames verloren met 21-11 en 21-8. De heren verloren met 21-8 en 21-15.

Na de wedstrijden was het tijd voor de prijsuitreiking. Wij zijn uiteindelijk 3e geworden in de klasse Nylon van de bekerwedstrijden Limburg-Brabant! Na afloop hebben we nog lekker iets gegeten en vervolgens zijn we vol enthousiasme teruggereden naar Dongen. Het was weer een leuke badmintonervaring met het team en we hebben nu al zin in het nieuwe badmintonseizoen!


Ga terug