Sponsorkliks
BC Shot Jeugd 1 wordt 2e op de Brabantse Kampioenschappen in Waalwijk
23/06/22 14:33u Na een spannende bondscompetitie, waarin 10 wedstrijden gespeeld moesten worden in de poule, wist Jeugd 1 van BC Shot eind maart kampioen te worden. De laatste wedstrijd werd met 8-0 gewonnen en het team was dus winnaar van de hele poule. In de competitie werd 7 keer gewonnen, 2 keer gelijkgespeeld en 1 keer verloren.

Omdat Shot J1 kampioen was geworden mocht het team op zaterdagmiddag 18 juni meedoen aan de Brabantse Kampioenschappen. In sporthal De Slagen in Waalwijk werd het toernooi verspeeld. Dit was tevens een toernooi waarbij je na winst geplaatst wordt voor het Nederlands Kampioenschap voor competitieteams! De motivatie bij de spelers was dus hoog.


Op de heetste dag van 2022 tot dat moment, gingen Lieke, Tara, Frodo en Niek met vol enthousiasme en energie de strijd aan met 2 andere kampioensteams in de categorie U15. De poulewedstrijden bestonden steeds uit 5 wedstrijden (HE / DE / HD / DD / GD) zodat er altijd een winnaar zou zijn.

De eerste poulewedstrijd werd gespeeld tegen Veghel. Met als start een spannende gemengd dubbel waarin Tara en Frodo nipt wisten te winnen. Omdat de 2e wedstrijd (dames enkel) was verloren was de stand weer gelijk. Wedstrijd 3 (DD) en 4 (HE) werden wel in winst omgezet. De dames dubbel door Tara en Lieke werd overtuigend gewonnen en Niek had niet al te veel moeite met een voor hem bekende tegenstander in de heren enkel. Voor de vorm moest de heren dubbel nog gespeeld worden. Die laatste werd verloren maar de overall stand was dus 3-2 in het voordeel van BC Shot!

Terwijl de temperatuur in de hal opliep, en de ijsjes voor enige verkoeling hadden gezorgd, ging het team op voor de 2e poulewedstrijd. Deze werd gespeeld tegen het kampioensteam van Reeshof. Dit team had ook zijn 1e poulewedstrijd gewonnen tegen Veghel. Een belangrijke en spannende uitdaging!

Tara en Frodo gingen wederom van start met de gemengd dubbel. Helaas konden ze de winst net niet binnenhalen en verloren ze de wedstrijd met 20-22 en 17-21. Ook Lieke in de dames enkel verloor net haar wedstrijd met 19-21 en 19-21. Niek speelde de heren enkel en wist overtuigend te winnen met 21-11 en 21-12. Na drie wedstrijden stond BC Shot helaas met 2-1 achter. Aan de standen van de wedstrijden te zien waren beide teams echt wel aan elkaar gewaagd. Om Brabants Kampioen te worden moesten de damesdubbel en herendubbel gewonnen worden. Lieke en Tara maakte er echt een ontzettend spannende wedstrijd van maar verloren met een minimaal verschil in 3 sets! (21-15 / 15-21 / 17-21). De herendubbel met Niek en Frodo werd tegelijkertijd gespeeld en ook deze werd helaas verloren (16-21 / 12-21). Uiteindelijk bleek Reeshof sterker.

Desalniettemin is de prestatie van BC Shot J1 geweldig. Door de inzet van de spelers, het onderlinge plezier, maar ook door de inzet van coaches, trainers en supporters heeft dit team een enorme potentie om mooie resultaten te gaan boeken.


Ga terug