Jonathan Bertens speelt mee op de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen in Tilburg

Nieuwsbericht afbeelding BC Shot

Zaterdag 10 juni 2023 is BC Shot speler Jonathan Bertens aangetreden in de herenenkel op de Nederlandse Jeugd kampioenschappen 2023 in Sportcentrum ’T Kwadraat te Tilburg, waar hij in de klasse U19 deze dag zijn beste spel liet zien, maar helaas niet de partijen zijn kant op kon laten vallen. Toch vond zijn coach en vader Corné Bertens dat hij met trots terug mocht kijken op deze twee wedstrijden en hij echt wel heeft laten zien dat hij zijn beste spel speelde.

Maar er was nog een mogelijkheid om mee te kunnen strijden om de titel, gezien hij de herendubbel U19 zou gaan spelen met Jeremy Tjoa (BC Culemborg) als herendubbelpartner. Deze twee speelde hun eerste toernooi samen, dus werd het kijken of het in een serieuze wedstrijd zou gaan klikken op het veld. En dat deed het, het werd een waar spektakel omdat de gespeelde partijen in twee sets steeds werden binnengehaald en als enige ongeplaatste koppel in de halve finales waren terecht gekomen.

“Het zal morgen een zware klus voor ze worden, maar ik heb er vertrouwen in dat ze weer hun beste spel laten zien.” Sprak coach Corné na de laatste wedstrijd op zaterdag.

Zondag 11 juni 2023 is aangebroken en rond het klokje van 11:15 uur speelde ze de belangrijke wedstrijd, het ging er officieel aan toe met een referee die ze eerst netjes voorstelde aan het publiek, na het woord “Speel” wat de referee uitsprak, werd de eerste service gespeeld. En ze hebben gestreden, gevochten, maar hun tegenstanders waren helaas een paar maatjes te groot.

“Maar dat geeft niets,” sprak Jonathan, “we staan wel bij de beste vier van Nederland in de U19 en dat neemt niemand ons meer af.” Met deze mooie woorden gingen beide heren met opgeheven hoofd naar huis. Trots, dat mag hij zijn op wat hij dit weekend heeft gepresteerd.

Proefles

Neem eens een proefles.

Proefles

Sponsoren