Sponsorkliks
BC Shot 4 op jacht naar NK Competitieteams
03/04/19 17:37u Nadat BC Shot 4 afgelopen seizoen het kampioenschap in de 8e divisie van de bondscompetitie badminton had veroverd, was het op zaterdag 30 maart tijd voor de 1e kwalificatieronde voor het NK competitieteams. Deze kwalificatie vond plaats in Sporthal de Schans, gelegen in Reuver (in Limburg, ten zuiden van Venlo). Dit verslag is gemaakt door speler Gertjan Leeggangers, bedankt!

Al vrij snel na het behaalde kampioenschap in de 8e divisie vernamen wij als BC Shot 4, bestaande uit Linde Gijsman, Femke Willemse, Roy van Sunten en Gertjan Leeggangers, dat we deel mochten nemen aan de 1e kwalificatieronde voor het NK competitieteams. Ons team werd hier uiteraard heel enthousiast van. Zaterdag 30 maart was de spanning dan ook zeker voelbaar in de auto, toen we met zijn allen omstreeks half 10 op weg gingen naar Reuver. Onderweg werd er genoeg gelachen en plezier gemaakt tijdens de anderhalf uur durende rit. Na zelfs nog even verkeerd te zijn gereden, kwamen we omstreeks half 12 aan in de sporthal. Alvorens we startten met de wedstrijden moesten we onze maag eerst nog even vullen met een lekker stukje appeltaart en thee/koffie.

Maar hierna was het echt tijd voor het hoofddoel van deze dag, namelijk badmintonnen en proberen de beide tegenstanders te verslaan! Het format op deze dag bevat 5 wedstrijden tegen elk van de tegenstanders: één mannendubbel, één vrouwendubbel, één mannenenkel, één vrouwenenkel en één mix. Na het warmlopen en warm slaan, begonnen we met de wedstrijd tegen BC Oss 2. Elke wedstrijd in deze onderlinge confrontatie was super spannend, aangezien elke wedstrijd eindigde in een lange 2-setter of juist een zware 3-setter. Uiteindelijk hebben we de overwinning er wel uit weten te slepen met 3-2, met overwinningen in de mix, de damesenkel en de damesdubbel. De mannendubbel en de mannenenkel verloren we helaas nipt.

Toen we een korte pauze hadden genoten, was het tijd voor de tweede tegenstander. We moesten het op gaan nemen tegen BC Gronsveld 1. Aangezien we het duel van BC Oss 2 hadden gewonnen, wisten we dat we alle kans hadden om ons te plaatsen voor de 2e kwalificatieronde van het NK. Je voelde dan ook zeker de adrenaline en spanning voorafgaand aan het duel tegen BC Gronsveld.

Nadat de oproep was geweest, was het tijd voor de mix. Ondanks de strijd en passie die in de wedstrijd werd gelegd, verloren we helaas. Het was dus aan de enkelspelers om een voorsprong af te dwingen. Dit lukte ten dele; de vrouwenenkel werd immers gewonnen, maar helaas kon de mannenenkel hier geen gevolg aan geven. Stand na 3 wedstrijden van de 5 was dus 2-1 in het voordeel van BC Gronsveld 1. Om als eerste in de poule te eindigen en zodoende kwalificatie voor de 2e voorronde af te dwingen, moesten beide dubbels gewonnen worden. Alle, maar dan ook echt alle energie werd in de strijd gegooid om de twee benodigde overwinningen te behalen. Helaas bleek BC Gronsveld ook met de beide dubbels te sterk en dus verloren we zodoende de tweede confrontatie met 4-1.

Al met al zijn we dus 2e geëindigd in onze kwalificatiepoule, wat betekent dat het NK Competitieteams er voor ons waarschijnlijk niet in zit. Ondanks die teleurstelling was het een fantastische ervaring om mee te mogen maken!

We hebben als team verschrikkelijk genoten van de dag en we hebben gezamenlijk dan ook veel plezier beleefd. Nadat we lekker sushi hadden gegeten, zijn we met zijn allen huiswaarts gekeerd, zodat iedereen in zijn bed kon dromen over deze fantastische dag.


Ga terug