Sponsorkliks
BC Shot 4 voorkomt deceptie tegen directe concurrent in kampioensrace, door sensationele comeback
13/01/20 23:44u BC Shot 4 heeft op zondag 12 januari in de uitwedstrijd tegen BBV uit Bergen Op Zoom ternauwernood weten te voorkomen dat de titelrace weer open kwam te liggen. Na een valse start knokte het team zich knap terug in de wedstrijd en behield het zodoende pole-position voor het kampioenschap.

Vol vertrouwen reisde BC Shot 4 op 12 januari af voor de uitwedstrijd tegen BBV. De heenwedstrijd in Dongen was immers in een 5-3 overwinning geƫindigd. Voorafgaand aan deze speelronde stond BBV op plaats 3 terwijl BC Shot virtueel de eerste plaats bekleedde. Het verschil op de ranglijst bedroeg echter maar 2 punten (wel met een wedstrijd minder gespeeld voor Shot). Zodoende betrof het hier een cruciaal duel in de strijd om het kampioenschap van de 7e divisie.

Roy van Sunten en Gertjan Leeggangers begonnen allereerst met de dubbel. Deze dubbel ging super gelijk op en zodoende kwam het ook aan op de details. De tegenstanders benutte deze details net iets beter en trokken zodoende aan het langste eind met twee maal 19-21. De damesdubbel van Linde Gijsman en Elisa Emmen was ook een gelijkgaande strijd. Helaas verloren ook zij op details. Nadat de eerste set al met 16-21 was gewonnen door de tegenstandsters, werd de tweede set met 14-21 binnengehaald. Zodoende was de stand 0-2 voor BBV na de dubbels.

De eerste mannenenkel werd gespeeld door Gertjan. Na een goed begin van de eerste set leek Gertjan af te stevenen op de winst in deze set, maar helaas trok de tegenstander toch aan het langste eind (16-21). Ook het begin van set 2 verliep uitstekend voor Gertjan, maar opnieuw kon hij op het laatst niet doordrukken. Set 2 ging dan ook met 11-21 naar de tegenstander. De eerste damesenkel werd gespeeld door Elisa. Nadat zij de eerste set met 12-21 had verloren, kwam ze goed terug in de tweede set. Op een gegeven moment stond ze 7 punten voor en leek ze dan ook een derde en beslissende set te gaan afdwingen. Haar tegenstandster maakte de schade echter ongedaan en pakte ook de tweede set met 16-21.

Halverwege de wedstrijden was de stand 0-4 in het voordeel van BBV. Wanneer BBV nog meer punten zou gaan pakken, zou de titelrace weer helemaal openliggen. Shot was er dan ook alles aan gelegen om de schade te beperken en geen zeperd van 0-8 of 1-7 op te lopen. Roy was de eerste die mocht gaan proberen de zeperd te voorkomen. Dit deed hij met verve door in beide sets dominant te spelen en zodoende zijn tegenstander de wil op te leggen (21-16, 21-15). Vervolgens wist ook Linde een punt binnen te harken met overtuigend en verfijnd badminton (21-11,21-14). De stand wisten ze gezamenlijk zodoende terug te brengen tot 2-4. Shot 4 was dus weer terug in de wedstrijd.

Om zelfs een gelijkspel voor de poorten van de hel weg te slepen was er behoefte aan twee winstpartijen in de mix. Elisa en Gertjan waren de eerste die mochten gaan proberen de stand terug te brengen tot 3-4. En jawel, dit lukte! De eerste set werd weliswaar met 13-21 verloren, maar Elisa en Gertjan knokte zich terug, en wisten uiteindelijk nog redelijk eenvoudig in drie sets het duel te winnen (21-16,21-14). Om de sensationele comeback helemaal compleet te maken moesten ook Linde en Roy hun mix winnen. De eerste set was punt om punt, maar het Shot duo trok aan het langste eind en won de set met 21-19. Set 2 ging met 16-21 naar BBV, waardoor een beslissende derde set nodig bleek. Deze derde set bleef lang spannend, maar Linde en Roy wisten al snel een gaatje te slaan. Dit gaatje werd niet meer weggegeven en zodoende werd de derde set gewonnen met 21-16.

Al met al heeft BC Shot 4 dus een deceptie kunnen voorkomen. Een dik verlies zou immers een dreun zijn in de titelrace. Maar door een sensationele comeback eindigde het duel in 4-4 en zodoende wist BC Shot 4 zijn voorsprong te behouden t.o.v. BBV 2 en blijft het op pole-position voor het kampioenschap in divisie 7.

Ga terug